Polder Sofa van Hella Jongerius voor Vitra.

Wij willen Hella Jongerius hier graag een compliment geven, de Polder Sofa voor Vitra is bij uitstek de meest ‚gebruikte’ bank die wij zoal binnen krijgen. Je kunt bijna zonder uitzondering zien dat er door de hele familie dankbaar gebruik van is gemaakt.

Een dergelijk design bank kan als ‚mooi’ en ‚vernieuwend’ ervaren worden, het is en blijft een gebruiksvoorwerp en in het geval van de Polder Sofa zijn de sporen van het dankbare gebruik meestal duidelijk zichtbaar en bestaat er een grote behoefte de bank weer volledig te laten restaureren. Een groter compliment kan een ontwerper niet krijgen. Bedankt Hella, voor het ontwerpen van een Nederlandse design klassier!

Vitra Polder sofaVitra Polder Sofa bekleding door meubelstoffeerderij.nl, de partner bekleding en toebehoren van Vitra Nederland

De Nederlandse polder

Een polder is een kunstmatig gewonnen, door dijken en afwateringskanalen omgeven, stuk land. De Polder sofa doet daaraan denken: net zo diep gelegen, net zo vlak en met een even weidse horizon. Hella Jongerius koos voor de sofa vijf op elkaar afgestemde combinaties van kleuren en stoffen. Deze kleur- en stofcombinaties accentueerde ze met high-techgarens en grote knopen van natuurlijke materialen

Vitra Polder Sofa XS - bekleding door meubelstoffeerderij.nl, de partner bekleding en toebehoren van Vitra Nederland

meubestoffeerderij.nl & Vitra.

Het oorspronkelijke model uit 2005 kreeg in 2016 een make-over. Vanuit Vitra Nederland kwam toen de vraag of wij een antwoord konden formuleren op herstoffering-verzoeken van de eerste versie. Sindsdien bekleden wij z.g.a. wekelijks een Polder Sofa in de diversen originele kleurstellingen.

Naast de 5 standaard kleurcombinaties (antraciet, bruin, crème, groen & rood) zijn er ook 3 versies met Kvadrat ontwikkeld (antraciet, crème & camouflage) en een beige/naturel versie bedacht door Monique L. Anker.

Vitra Polder Sofa bekleding door meubelstoffeerderij.nl, de partner bekleding en toebehoren van Vitra Nederland